Stage bij de afdeling kadeversterking en onderhoud

Mijn naam is Rosemarijn van Berk en ik zit in mijn derde jaar van de opleiding watermanagement aan de hogeschool van Rotterdam. Van september t/m december 2017 heb ik stage gelopen bij het hoogheemraadschap van Rijnland op de afdelingen kadeversterking en onderhoud. Voor de verandering was het leuk om me bezig te houden met projecten dichtbij huis, in plaats van in Rotterdam.

Tijdens mijn stageperiode heb ik meegewerkt aan een aantal projecten van Rijnland. Zo heb ik een eigen onderzoek uitgevoerd naar de Doespolderkade. Hiervoor heb ik gezocht naar de beste invulling voor de oeververdediging.

Het prettige aan Rijnland is dat er alle ruimte is om eens mee te lopen op een andere afdeling. Ik kon meekijken met een collega op de afdeling onderhoud om zo een beeld te krijgen van de activiteiten die hier worden uitgevoerd. Door dit aanbod heb ik geleerd GIS te gaan waarderen. 

Rijnland is een onwijs prettige plek om voor het eerst stage te lopen door lieve en behulpzame collega’s die je altijd willen vertellen over hun expertise en je mee willen nemen op stap. Daarnaast organiseert Rijnland ook verschillende trainingen en cursussen met uiteenlopende onderwerpen.