Stage bij het procesautomatisering team

Mijn naam is Roy van Hees. Ik ben 21 jaar jong en mijn 3e jaars stage voor de opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool Rotterdam heb ik bij het procesautomatisering team van het Hoogheemraadschap van Rijnland gelopen.

Hierbij heb ik mij vooral bezig gehouden met de werkzaamheden van een IT systeembeheerder en heb ik ook een zijsprong gemaakt naar het onderzoeken van de mogelijkheden van Rijnland voor uitgebreidere data-analytics met een vleugje kunstmatige intelligentie en machine learning technologieën.

Omdat ik vanuit mijn studie nog niet heel veel ervaring had met dergelijke, relatief nieuwe,  data analyse technologieën was dit voor mij nog een aardig leerproces, Rijnland heeft mij echter meer dan genoeg ruimte geboden om bekend te raken met deze nieuwe technologie,  en met andere onderwerpen die spelen binnen de organisatie. Het genoeg ruimte krijgen om te leren is dan gelijk ook één van de grote pluspunten van een stageplek bij Rijnland.

 Naast dit pluspunt van een stageplek bij het Hoogheemraadschap van Rijnland werd ik ook aangemoedigd om mijn stage zo breed mogelijk aan te pakken, met als resultaat dat ik erg veel van de organisatie te zien heb gekregen en in een korte tijd een hoop  heb kunnen leren.

Daarnaast worden er tijdens de stageperiode verschillende leuke activiteiten georganiseerd waar je aan deel kan nemen, zoals het bezoeken van nieuwe bouwprojecten, workshops, interne opleidingen en het bezoeken van zuiveringen en gemalen. Dit zorgt zo nu en dan voor wat afwisseling en geeft je een beter idee van wat er allemaal binnen zo’n grote organisatie als Rijnland afspeelt, en geloof me, dat is veel meer dan dat je zou denken.

Als jouw doel voor je stage is om zoveel mogelijk kennis op te doen val je bij het Hoogheemraadschap van Rijnland met je neus in de boter. Ik zou het iedereen aanraden.