Stage bij hoogheemraadschap van Rijnland leerzaam en heel afwisselend

Mijn naam is Marnix van der Wilt, 19 jaar oud en ik volg de opleiding Civiele techniek (MBO 4) op het ROC midden Nederland in Utrecht. Op dit moment zit ik in het 2e leerjaar van mijn opleiding en loop ik van 3 Februari t/m 17 april stage. Voor mijn opleiding heb ik onder andere de uitstroomrichting waterbouw gekozen. Bij het hoogheemraadschap heb ik stagegelopen op de afdeling plannen en uitvoeren civiel onderhoud.

Via stagemarkt ben ik bij Hoogheemraadschap van Rijnland gekomen. Ook had ik het wel eens tijdens mijn opleiding gehoord in de klas. Dit jaar heb ik zoals eerder al gezegd gekozen voor het keuzendeel waterbouw en hebben hier al veel mee gedaan. Dus bij Rijnland leek dit mij de ideale stageplek om mijn kennis te verbreden.

En dit is zeker gelukt. Bij het team civiel onderhoud kreeg ik groot en divers takenpakket. In het team onderhoud ben je alleen bezig met het onderhouden Van stuwen en kades tot klussen op de AWZI van Rijnland.

Ik heb al eerdere stages gehad. Maar deze sprong er met vlag en wimpel uit. Dit komt omdat ik mij vanaf het begin al gelijk betrokken voelde bij het team. het team onderhoud was altijd heel erg gezellig en buiten het werk kon er ook nog veel gelachen worden. Ook kreeg ik om de week een gesprek hoe het ging en als er wat was staan de stagebegeleiders gelijk klaar voor je. Het werk wat ik deed is zo divers en daarom leer je van alle aspecten heel erg veel.

Iedereen bij Rijnland stond altijd klaar om de tijd voor mij te nemen. Als je een vraag had voor een collega, kon iedereen met veel passie een antwoord geven op je vraag en ze vinden het heel erg leuk als je interesse hebt in het vak wat ze doen.

Kortom een zeer leuke en leerzaam bij Hoogheemraadschap van Rijnland. Ik kom hier zeker met plezier nog een keer terug.