Uitje stagiairs

Woensdag 27 september 2017 zijn de stagiairs van Rijnland onder begeleiding van Jacob Wijbenga, Bram Pracht en Wendy Poortvliet op pad gegaan. In de ochtend verzamelde de groep in de hal van Rijnland om vervolgens met zijn allen in de Toyota Aygo’s naar gemaal Palenstein te rijden. Eenmaal aangekomen werden de stagiairs voorgesteld aan Henk Arie Jansen die een rondleiding gaf door het gemaal. Hij vertelde hoe het gemaal werkt en de functies die het gemaal heeft.

Na een korte stop bij een maaiklus in Zoetermeer werd er doorgereden naar gemaal Leyens waar Henk ons een korte rondleiding gaf. Het gemaal is pas gerenoveerd, maar bij de uitvoering zijn er een aantal dingen niet gegaan zoals Rijnland dit graag had gezien. Interessant is dus dat niet alle klussen gaan zoals ze van tevoren gepland zijn. 

Het laatste project waar de stagiairs heen zijn gegaan is De Nieuwe Driemanspolder. Het gebied tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg wordt in 2020 een recreatiegebied met water, wandel-, fiets- en ruiterpaden. Tijdens piekbuien, die in het toekomst vaker voor zullen komen, zal het overtollige water uit de omgeving tijdelijk worden opgevangen om de veiligheid van de omliggende regio’s te garanderen. Paul Hollander vertelde hoe de polder eruit gaat zien, hoe deze zal functioneren en wat er allemaal komt kijken bij zo’n groot project als de N3MP.  

Na het bezoek aan de N3MP werd er bij boerderij ‘t Geertje geluncht en afgesloten met een rondvaart door de Geer- en Kleine Blankaardpolder. Stichting Rondvaart Zoetermeer heeft er een leuke en leerzame rondvaart van gemaakt. 

Namens alle stagiairs willen we graag Wendy Poortvliet, Bram Pracht, Paul Hollander, Henk Arie Jansen en Jacob Wijbenga bedanken voor de gezellige maar informatieve dag!