Wat bieden wij jou?

Rijnland staat voor “Droge voeten, schoon water”! Werken bij Rijnland betekent dan ook werken met water. Met de inzet van meer dan negenhonderd mensen en de nieuwste technieken zorgen we ervoor dat bewoners en gebruikers in ons gebied droge voeten houden. Daarnaast werken we aan schoon en gezond water. We zuiveren het afvalwater en bewaken de kwaliteit van het oppervlaktewater. Kortom, werken bij ons betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving.

Impact

Droge voeten en schoon water zijn echter geen vanzelfsprekendheid meer. Rijnland ligt grotendeels onder de zeespiegel en klimaatverandering maakt het waterbeheer steeds uitdagender. Om te zorgen dat iedereen droge voeten houdt, houden we de waterkeringen in ons gebied in goede conditie. Als we dat niet goed kunnen doen, komt een deel van het gebied onder water te staan. En zal het leven zoals wij het nu kennen niet meer mogelijk zijn. We maken ons daarom iedere dag hard voor onze taken om de inwoners van ons gebied te beschermen!

Dynamische en uitdagende werkomgeving

Water heeft een verbindende rol in maatschappelijke vragen van klimaatverandering, ruimtelijke ontwikkeling, landbouw, circulaire economie, energie en biodiversiteit. Vanuit die vraag denken wij mee en brengen wij onze waterexpertise in om te komen tot (ver)nieuwe kansen en mogelijkheden. Als we namelijk over 50 jaar nog steeds in ons gebied willen blijven wonen, werken en recreëren dan moeten we ingrijpend ons watersysteem aanpakken. Dat betekent dat we als hoogheemraadschap nog meer met anderen zullen moeten samenwerken, experimenteren en innoveren.  Zo is Rijnland als eerste waterschap in Nederland IEC 62443 – gecertificeerd. Dat is de internationale standaard voor cybersecurity binnen de operationele technologie.

Cultuur van mogelijkheden

Het hoogheemraadschap van Rijnland bestaat in 2025 ruim 8 eeuwen, maar is jong van geest! We zijn een hoogheemraadschap dat gericht is op het creëren van een brede maatschappelijke meerwaarde. Aan deze maatschappelijke verantwoordelijkheid lever  jij als medewerker dagelijks je bijdrage. Voor Rijnland ben jij als professional dan ook onmisbaar! Hiervoor krijg jij  de ruimte om met ideeën te komen en deze te realiseren.  Rijnland is een moderne en aantrekkelijk werkgever, waar bevlogen medewerkers een bijdrage leveren aan een belangrijke missie en waar alles erop gericht is medewerkers optimaal te laten presteren.  

Inspirerend en faciliterend werkgever

Rijnland is als hoogheemraadschap  een overheidsinstantie. Dit houdt in dat wij belasting ontvangen van de inwoners van ons gebied om hiermee onze werkzaamheden uit te voeren. Hiermee is Rijnland een solide, financieel gezonde en autonome organisatie die in tijden van een crisis door zal draaien. Daarnaast is Rijnland een loyale werkgever die medewerkers met elkaar in verbinding brengt. Met een uitstekend totaalpakket aan primaire en secundaire voorwaarden dat ook maatwerk arrangementen aanbiedt, voorziet Rijnland in al jouw behoeftes. Daarnaast staan thema’s als vitaliteit en het waarborgen van een goede werk-privé balans centraal. Met ons eigen loopbaanlab en onze Aquademie bieden wij jou de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen en door te groeien binnen of buiten jouw functie.

Jij bent:

  • In bezit van de specifieke combinatie van kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in je functie. Bij jou zijn digital skills vanzelfsprekend, je vakkennis  is up-to-date en je bent een professional pur sang;
  • In staat om adequaat te reageren op je omgeving, waarbij verandering de constante is en je de mogelijkheid hebt mee te veranderen. Jij zoekt graag verbinding met anderen je luistert actief en haalt daarmee input op. Jij weet dat geen enkel individu alle antwoorden op alle vragen heeft. Daarom sta je open voor ideeën van anderen en kun je opzij stappen wanneer een beter idee zich voordoet;
  • In staat tot zelfreflectie. Je kent je talenten en weet welk werk je goed past. Je bent bevlogen, veerkrachtig en bezit doorzettingsvermogen. Je bent gericht op kansen en ziet nieuwe ontwikkelingen als een uitdaging. Je voert regie op je eigen ontwikkeling en je ziet leren als een continue proces. Je bewaakt de grens tussen werk en privé en haalt het beste bij jezelf en anderen naar boven.

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan onze vacatures.