Druk bezochte inloopavond Piekberging Haarlemmermeer

Ruim honderd mensen bezochten op donderdag 13 februari 2014 de inloopavond van het project Piekberging Haarlemmermeer. De inloopavond was een initiatief van Rijnland en de gemeente Haarlemmermeer. Aanleiding hiervan is de terinzagelegging van het bestemmingsplan, het projectplan en de legger vanaf 28 februari.

Piekberging Haarlemmermeer

Rijnland legt in de zuidelijke punt van de Haarlemmermeerpolder een piekberging aan. Deze piekberging moet in de toekomst bijdragen aan het behoud van droge voeten in Rijnlands beheergebied tijdens periodes van zware regenval. Naar verwachting is de inzet van de Piekberging gemiddeld eens in de 15 jaar nodig.

Brede belangstelling bezoekers

Veel bewoners en belangstellenden gaven gehoor aan de uitnodiging om alle informatie over het project te komen bekijken. De bezoekers waren onder andere erg geïnteresseerd in de werking van de piekberging, het toekomstige gebruik van de grond binnen de piekberging en nut en noodzaak van het project. Ook waren er vragen over het recreatieve medegebruik, de bouw van de piekberging en het uitzicht voor omwonenden. 

Ter verduidelijking van de plannen waren kaarten en tekeningen, een digitale 3D-maquette en informatiepanelen aanwezig. Daarnaast konden de bezoekers gedurende de avond een presentatie bezoeken van projectmanager Esther Ubink. Beelden van de 3D-maquette zijn hieronder te downloaden.

.Piekberging vult zich

 Piekberging vult zich

Piekberging loopt weer leeg

Piekberging loopt weer leeg

 Piekbering buiten gebruik

Piekberging buiten gebruik