Huur eigendom Rijnland

U kunt grond of water van Rijnland huren. Dit regelen wij met een huurovereenkomst. Huur kan handig zijn omdat u tijdelijk iets wilt gebruiken of omdat Rijnland er de voorkeur aangeeft te verhuren omdat hij die grond of dat water niet wil of kan verkopen.

Aan­vra­gen huur­over­een­komst

Voor tijdelijk gebruik van bijvoorbeeld grasland of het afmeren van een bootje, kunt u een huurovereenkomst aanvragen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat wij eigenaar van de grond zijn. Soms is dat niet duidelijk. Gebruik het contactformulier om antwoord te krijgen op uw vraag. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Voor gebruik van het water in de Ringvaart van de Haarlemmermeer moet u via het Omgevingsloket bij de gemeente een vergunning aanvragen. Pas daarna kunnen wij u eventueel een overeenkomst aanbieden. Zie de pagina “Ligplaatsen in de Ringvaart van de Haarlemmermeer”. Op grond van het aanvullend vastgoedbeleid moet uw aanvraag voldoen aan de daar genoemde eisen. Is dat het geval dan publiceren wij het voornemen tot verhuur.

In­houd huur­over­een­komst

In de huurovereenkomst leggen wij een aantal zaken vast. In ieder geval wie de huurder is en wat de huurder huurt. Ook staat er de huurprijs in en hoe de overeenkomst kan eindigen. In enkele gevallen nemen wij specifieke voorwaarden op. In de begeleidende brief wijzen wij u op deze voorwaarden. De minimum kosten van een overeenkomst bedragen € 50,-.

Box

Sinds 1 januari 2018 verhuren wij een ligplaats in het water als box. De basis is een oppervlakte van 10 meter lang (evenwijdig aan de oever) en 4 meter breed. Voor deze 40 vierkante meter betaalt u een vast bedrag. Dat is een minimaal bedrag dus als de oppervlakte kleiner is, betaalt u het minimum bedrag. Is de oppervlakte groter, dan betaalt u per strekkende meter extra een vast bedrag boven het minimum bedrag. Deze box kunt u naar eigen inzicht gebruiken zolang dit gebruik wettelijk is toegestaan.

Overname

Wilt u afzien van uw huurovereenkomst en heeft u een mogelijk nieuwe huurder die de ligplaats of het perceel grond over zou willen nemen? Geef dit dan aan ons door en wij gaan na of overname mogelijk is.

Hoe doe ik dit?

Download hieronder de verklaring van overname. Vul deze gezamelijk in met de aspirant huurder en stuur deze door beide partijen ondertekend retour aan Rijnland. Gebruik hiervoor het onderstaande e-mailadres.

vastgoed@rijnland.net

Verklaring van overname

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met team Vastgoed via het contactformulier.