Huur

U kunt grond of water van Rijnland huren. Dit regelen wij met een huurovereenkomst. Huur kan handig zijn omdat u tijdelijk iets wilt gebruiken of omdat Rijnland er de voorkeur aangeeft te verhuren omdat hij die grond of dat water niet wil of kan verkopen.

Aanvragen huurovereenkomst

Voor tijdelijk gebruik van bijvoorbeeld grasland of het afmeren van een bootje, kunt u een huurovereenkomst aanvragen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat wij eigenaar van de grond zijn. Soms is dat niet duidelijk. Gebruik het contactformulier om antwoord te krijgen op uw vraag. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden. Voor gebruik van het water in de Ringvaart van de Haarlemmermeer moet u via het Omgevingsloket bij de gemeente een vergunning aanvragen. Pas daarna kunnen wij u eventueel een overeenkomst aanbieden. Zie de pagina “Ligplaatsen in de Ringvaart van de Haarlemmermeer”.

Inhoud huurovereenkomst

In de huurovereenkomst leggen wij een aantal zaken vast. In ieder geval wie de huurder is en wat de huurder huurt. Ook staat er de huurprijs in en hoe de overeenkomst kan eindigen. In enkele gevallen nemen wij specifieke voorwaarden op. In de begeleidende brief wijzen wij u op deze voorwaarden. De minimale kosten van en overeenkomst bedragen € 50,-.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met team Vastgoed via het contactformulier.