Kopen of huren van Rijnland

Wij zijn verplicht om plannen voor uitgifte van onroerend goed (bijvoorbeeld verhuur of verkoop van grond of water) bekend te maken, zodat geïnteresseerde partijen kunnen reageren. Rijnland zal na een wachttijd van 20 kalenderdagen na de datum van publicatie, uitvoering geven aan het voornemen tot uitgifte. Op deze pagina vindt u al onze plannen voor uitgifte van onroerend goed.

Aanvullend vastgoedbeleid

Indien wij besluiten tot uitgifte van onroerend goed, dan geldt er vanaf 1 mei 2022 aanvullend vastgoedbeleid. Dit houdt in dat wij onderscheid maken tussen actief en niet-actief aanbieden van grond. Wij publiceren altijd het voornemen tot uitgifte van onroerend goed.

  • Actief aanbieden van grond doen wij openbaar en is voor iedereen zichtbaar. In veel gevallen zullen wij gebruik maken van een makelaar die de verkoop begeleidt en verzorgt. Per geval kunnen specifieke eisen gelden.
  • Niet-actief aanbieden is het geval wanneer u als ingeland ons vraagt of u een stukje water of grond kunt huren of kopen. Indien uw aanvraag voldoet aan de eisen van het aanvullend vastgoedbeleid, dan bestaat de kans dat wij met u een overeenkomst sluiten. Voordat het zover is, publiceren wij onze beslissing.

Bekendmakingen voornemen uitgifte onroerend goed

Benieuwd hoe dit proces loopt? Hieronder vindt u het stroomschema dat wij hanteren voor de afhandeling van de uitgiften.

Didam Stroomschema
344,5 KB
download
Algemeen vastgoedbeleid 2022
124,7 KB
download