Actualisatie leggers

Het gebied verandert dagelijks. Dit geldt ook voor onze sloten, meren en andere vormen van oppervlaktewater. Er worden bijvoorbeeld nieuwe wateren gegraven of gedempt. Ook worden er waterkeringen versterkt of verlegd. In de legger zijn allerlei gegevens over deze oppervlaktewateren en waterkeringen opgeslagen. Dit maakt het een belangrijk instrument.

Het hoogheemraadschap van Rijnland gebruikt de legger namelijk onder andere voor de jaarlijkse controle op de onderhoudsplicht van de oppervlaktewateren en waterkeringen. Zo zorgen wij er samen met u voor dat iedereen die aan het water woont, er op werkt of zich bijvoorbeeld graag op het water begeeft, dit optimaal kan doen. De huidige leggers zijn inmiddels al weer twee jaar oud. Tijd voor een actualisatie.

Door  te klikken op onderstaande links komt u bij de ontwerp leggers waarvoor binnenkort een inspraaktraject loopt. U kunt daar de huidige en nieuwe situatie ook met elkaar vergelijken. De gewijzigde trajecten ten opzichte van de huidige legger zijn met een blauwe stippellijn (waterkeringen) of rode en paarse stippellijn (oppervlaktewateren) gemarkeerd.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.rijnland.net/legger of neem contact op met ons KlantContactTeam via telefoonnummer  071 - 306 3535 of e-mail: