Legger oppervlaktewateren

Een legger is een register waar van het alle wateren in het Rijnlandse beheergebied het volgende is weergegeven: de ligging en de vereiste afmetingen, wie verantwoordelijk is voor het onderhoud en wat dit onderhoud inhoudt.

Inzien legger 2014

Via de interactieve kaart kunt u de vigerende legger 2014 inzien. De gegevens van het door u gekozen oppervlaktewater worden zichtbaar wanneer u inzoomt op het betreffende water.

We werken aan een nieuwe legger

Het gebied verandert dagelijks. Dat geldt ook voor onze oppervlaktewateren. Er worden nieuwe wateren gegraven, gedempt of aangepast. De huidige legger oppervlaktewateren is inmiddels vier jaar oud. Het is dan ook tijd voor een actualisatie. Op de pagina 'Actualisatie legger oppervlaktwateren' kunt u hierover meer lezen.

Meer informatie en klopt er iets niet?

Rechts op deze pagina kunt u de uitgangspuntennota downloaden waarop de leggers gebaseerd zijn. Het is belangrijk dat alle informatie die in de leggers is opgenomen correct is. Ziet u iets dat niet klopt of heeft u andere op- en aanmerkingen? We horen graag van u via het contactformulier. Ook kunt u contact opnemen met ons Klantcontactteam via (071) 306 3535.