Tevredenheid overheerst bij dijkverbetering in Zoetermeer

De uitvoering van dijkverbetering langs de Voorweg/Wilsveen in Zoetermeer is in volle gang. Behalve dat Fase 1 lekker opschiet is het ook fijn om te merken dat bewoners tevreden zijn.

Een van die bewoners is Monique Verwaart, die speciaal naar Rijnland belde om de complimenten over te brengen. “Wij zijn heel tevreden hoe de werkzaamheden zijn verlopen. De mannen van het aannemersbedrijf hebben gouden handjes,” steekt Verwaart van wal. “De communicatie is goed verlopen. Alles was bespreekbaar. Wij vonden het fijn dat er naar ons geluisterd werd, ook al is niet alles mogelijk”.

Op de schop

In het begin was het wel even schrikken. De verwachting was dat de hele tuin op de schop zou gaan. Dat viel gelukkig mee. Wel moesten er drie bomen wijken voor de dijkophoging, waaronder een grote eik en een twintig jaar oude Cipres afkomstig van de Floriade. “Vooral de Cipres was echt zonde,” vertelt Verwaart, “maar wij begrijpen ook dat het niet anders kon.”

Nieuwe plannen

Naast de drie wilgen, die wel behouden konden blijven, worden nu drie nieuwe wilgen geplant. Verwaart zit vol nieuwe plannen voor de tuin waar wat struiken en buxussen zijn gesneuveld. “We gaan de schutting vervangen en laten daar kamperfoelie tegenop groeien en op de kistdam planten we sedum.”

 

Foto: Monique Verwaart