Hogedijk Aalsmeer

Dijken Hogedijk in Aalsmeer

De komende periode gaan we aan de slag voor het verbeteren van de Hogedijk in Aalsmeer. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat jij en de omgeving droge voeten houdt. De bodemdaling in West-Nederland gaat door. Ook moeten we voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering.

Wat gaan we doen?

De Hogedijk wordt opgehoogd en versterkt met klei. De kades moeten ook tegen de steeds vaker voorkomende droge periodes beschermd worden. Daarom pakken we het veen in met een laag klei.

Wij hebben het project opgedeeld in drie overzichtelijke fasen. In de afbeelding zijn deze weergegeven. 

  • Fase I: Stommeerkade tot de Waterwolftunnel
  • Fase II: Waterwolftunnel tot einde asfaltverharding nabij Oosteinderweg 320
  • Fase III: vanaf de groene dijk nabij Oosteinderweg 320 tot Schinkeldijkje
kaart dijkverbetering

Fase I is afgerond

Fase I is afgerond. De dijk is ingezaaid met gras en nieuwe bomen zijn gepland. Dit deel van de dijk is weer mooi en veilig.

Fase II en III

Na een uitgebreide beoordeling is de uitvoering van Fase II en III gegund aan aannemer Van Oostrum B.V. De aannemer is in het voorjaar van 2022 gestart bij de Waterwolftunnel en geëindigd de kerk. Fase III start vanaf de kerk naar het Schinkeldijkje.

Informatieavond

In februari 2022 is er een informatieavond voor bewoners en geïnteresseerden van fase II geweest en in november 2022 was er een informatieavond voor de bewoners en geïnteresseerden van fase III.

Hogedijk AAlsmeer fase 2-4

Planning

Vooruitlopend op de dijkverbetering vervangt waterleidingbedrijf PWN alle waterleidingen tussen de Waterwolftunnel en de Machineweg. Daarna gaan we aan de slag met het ophogen en verstevigen van de dijk. Vanaf maart 2023 start de aannemer vanaf de kerk naar het Schinkeldijkje. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in oktober 2023 afgerond.

dijkverbetering hogedijk aalsmeer video still

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Informatie voor bewoners

Elke twee maanden sturen wij een digitale nieuwsbrief. Meld je aan door een mail te sturen naar dijkverbetering@rijnland.net. Met als onderwerp: nieuwsbrief Hogedijk in Aalsmeer. Bekijk hieronder ook de meest gestelde vragen over de dijkverbetering:

Contact

Telefoonnummer
071 306 3535

Heb je vragen over de dijkverbetering? We zijn telefonisch bereikbaar of mail ons o.v.v. Hogedijk in Aalsmeer.