hogedijk Aalsmeer

Hogedijk in Aalsmeer

De komende periode gaat het hoogheemraadschap van Rijnland aan de slag voor het verbeteren van de Hogedijk in Aalsmeer. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat u en de omgeving droge voeten houdt. De bodemdaling in West-Nederland gaat door. Ook moeten we voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering.

Wat gaan we doen?

De Hogedijk wordt opgehoogd en versterkt met klei. De kade wordt overal opgehoogd en op veel plekken versterkt. Om de kades ook tegen de steeds vaker voorkomende droge periodes te beschermen, wordt het veen ingepakt met een laag klei.

dijkverbetering hogedijk aalsmeer video still

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Afronding Fase I

De uitvoering van de werkzaamheden tussen de Stommeerkade en de Waterwolftunnel is goed verlopen. De dijk wordt ingezaaid met gras en in het najaar van 2021 planten we nieuwe bomen en planten. Dit deel van de dijk is dan weer mooi en veilig.

Voortgang Fase II en III

Achter de schermen werken wij hard aan de aanbesteding vanaf de Waterwolftunnel tot het Schinkeldijkje. Er zijn vijf aannemers geselecteerd die een aanbieding mogen doen. In december 2021 hopen wij bekend te maken welke aannemer de opdracht gegund is. Zodra wij dit weten volgt er vanuit de aannemer een planning waarin ook wordt aangegeven wanneer op welke locatie aan de slag gaat.

Overzichtelijke fasen

Wij hebben het project opgedeeld in drie overzichtelijke fasen. In onderstaande afbeelding zijn deze weergegeven. 

Fase I: Stommeerkade tot de Waterwolftunnel;
Fase II: Waterwolftunnel tot einde asfaltverharding nabij Oosteinderweg 320;
Fase III: vanaf de groene dijk nabij Oosteinderweg 320 tot Schinkeldijkje.

kaart dijkverbetering

Nieuwsbrief

Elke twee maanden sturen wij een digitale nieuwsbrief. U kunt uzelf inschrijven voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar dijkverbetering@rijnland.net met als onderwerp: nieuwsbrief Hogedijk in Aalsmeer.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de kadeverbetering van de Hogedijk in Aalsmeer dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Team van Rijnland op telefoonnummer 071-306 3535. Of stuur een mail naar dijkverbetering@rijnland.net met als onderwerp: Hogedijk in Aalsmeer.