Reist uw verhaal mee in de tijdcapsule van de nieuwe kademuren?

Bij het vervangen van de kademuren van de Kolksluis wordt een tijdcapsule, gevuld met ervaringen uit het leven in de 21ste eeuw, begraven. Als de kademuren in de volgende eeuw weer worden vervangen, komt wellicht ook uw verhaal boven water.

In de capsule vindt men in ieder geval de ontwerptekeningen van de kademuren anno 2022 en bijdragen van de leerlingen van De Spaarneschool en de Sint Adalbertusschool.

Rijnland nodigt u uit om geschiedenis te schrijven. Lever uw verhaal, foto, tekening, gedicht of wat u wilt delen over het leven in Spaarndam anno 2021/2022 in.

Voorwaarden

  • De maximale afmetingen van uw bijdrage zijn 21 x 29,7 cm, dus A4 formaat (en niet dikker dan 2 mm).
  • Inleveren kan in de brievenbus aan de bouwhekken bij de Balkbrug, per e-mail aan spaarndam@rijnland.net of bij de Historische Werkgroep Spaarndam in het Gemeenlandshuis (Spaarndammerdijk 23) op woensdagen tussen 9.00 en 11.00 uur.
  • De uiterste inleverdatum is 31 maart 2022.

De Historische Werkgroep Spaarndam maakt als jury uit alle aangeleverde bijdragen een geschiedwaardige selectie. Die gaat mee in de tijdscapsule. De overige inzendingen worden in het archief van de werkgroep bewaard. Over het oordeel en de keuze van de werkgroep kan niet worden gecorrespondeerd.