Veenderpolder in gemeente Kaag en Braassem

Het hoogheemraadschap van Rijnland verbetert de dijken in de Veenderpolder. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat de omgeving van Roelofarendsveen droge voeten houdt. De bodemdaling in West-Nederland gaat door en we moeten voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering.

De dijken in de Veenderpolder zijn onderzocht en voldoen niet meer aan de veiligheidsnormen. Daarom verbetert Rijnland deze dijken.

Het project

De Veenderpolder in Roelofarendsveen maakt onderdeel uit van dijkverbetering Veenderpolder. Over ongeveer 2 kilometer hogen we de dijk gemiddeld 30 cm op om verzakkingen van de afgelopen 30 jaar te compenseren. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de molen/zeilcentrum de Wijde Aa tot aan De Rijpwetering /Veenderdijk 7.D

Planning

De werkzaamheden zijn gestart in februari en duren naar verwachting tot half juni 2021. De dijkverbetering in de Veenderpolder heeft vertraging opgelopen, omdat er bezwaar was aangetekend. De rechter heeft hierover uitspraak gedaan waarna de werkzaamheden in overleg met de bewoners, die bezwaar maakten, zijn gestart.  

Veenderpolder in gemeente Kaag en Braassem.jpeg