Nieuws

Afgelopen jaar verbeterden wij een deel van de IJsseldijk in Gouda. Een project om trots op te zijn! 

In mei 2018 zijn de werkzaamheden aan de dijk in Gouda afgerond en is Nederland weer een stukje waterveiliger geworden. Mourik en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben hier samen een innovatieve oplossing gemaakt om de dijk te versterken. Omdat nog niet eerder in Nederland deze oplossing is toegepast, controleren we na ruim een half jaar hoe de sterkte in de dijk is toegenomen.

Om deze sterkte te bepalen zullen we op 5 februari 2019  in een aantal van de gemaakt Cutter Soil Mix (CSM) panelen enkele  boringen uitvoeren. De ontwikkelde sterkte van het materiaal kan dan onderzocht worden in het laboratorium en geeft verder vertrouwen in de sterkte van de dijk en hiermee de toegepaste innovatieve techniek voor de komende jaren!

Wat merkt u van de werkzaamheden? Tijdens de werkzaamheden zal er een kraan op het fietspad staan om de grond weg te scheppen van de panelen en later weer terug te brengen. We zullen  de werkzaamheden buiten spits uitvoeren omdat de doorgang op het fietspad dan beperkt is. Om er voor te zorgen dat u veilig de werkzaamheden kunt passeren zullen we een verkeersregelaar inzetten om u voorbij de kraan te helpen.

Het struinpad zal ook slecht bereikbaar zijn, omdat de handmatige werkzaamheden vanaf het struinpad worden uitgevoerd.

Mocht u vragen en of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met de uitvoerder Gert Jan Bos te bereiken op  06-50212710

-----------------------------------------------------------

Voor hoogheemraad en Gouwenaar Marco Kastelein was het project Verbetering IJsseldijk Gouda zonder twijfel het hoogtepunt van 2018. Samen met stadgenoot Hans du Pré, die als lid van de klankbordgroep de belangen van bewoners vertegenwoordigt, kijkt hij terug op een project waarin samenwerking met de omgeving een grote rol speelde. Wandelend langs de Hollandsche IJssel zijn ze het er over eens: de dijk is er niet alleen veiliger op geworden, hij is ook nog eens mooier. 

Lees het hele verhaal in het Rijnland Magazine.