Nieuws

Afgelopen jaar verbeterden wij een deel van de IJsseldijk in Gouda. Een project om trots op te zijn! In mei 2018 zijn de werkzaamheden aan de dijk in Gouda afgerond en is Nederland weer een stukje waterveiliger geworden. Mourik en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben hier samen een innovatieve oplossing gemaakt om de dijk te versterken. 

Voor hoogheemraad en Gouwenaar Marco Kastelein was het project Verbetering IJsseldijk Gouda zonder twijfel het hoogtepunt van 2018. Samen met stadgenoot Hans du Pré, die als lid van de klankbordgroep de belangen van bewoners vertegenwoordigt, kijkt hij terug op een project waarin samenwerking met de omgeving een grote rol speelde. Wandelend langs de Hollandsche IJssel zijn ze het er over eens: de dijk is er niet alleen veiliger op geworden, hij is ook nog eens mooier. 

Lees het hele verhaal in het Rijnland Magazine.

==================================

Momenteel zijn de plannen voor ondere andere de keersluis in voorbereiding. Zodra hier nieuws over is, vind u dat terug op deze pagina. Nu al meer weten? Bekijk dan de pagina 'Sluizen'.