Data analist waterketen

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
7 december 2023 00:59
Salaris
€3736 - 5092
Uren
32 - 36 uur

nog 5 dagen

Solliciteren
De data backbone van de waterketen: dat ben jij als data analist waterketen bij Rijnland. Door jouw werk zorg je dat er betere en slimmere keuzes gemaakt worden. Zo draag jij bij aan onze maatschappelijke missie: droge voeten en schoon water. Ook in jouw omgeving!
Wat ga je doen als data analist waterketen?
Vanuit de waterketen wordt er veel data verzameld. Maar niet alleen door Rijnland, ook door externe partijen zoals het waterschapshuis, gemeentes of drinkwaterbedrijven. Met hen voer je overleg over de ontwikkelingen binnen de waterketen en stuur je aan op uitwisseling van data en het maken van afspraken over de aanlevering ervan. Daarnaast analyseer je de processen voor het verzamelen van data en geef je hier advies over, zowel aan internen als externen. Zo sla je een brug tussen de interne en externe waterketen processen. Tot slot werk je mee aan regionale samenwerking en studies/onderzoek met meerdere externe partijen met als doel om de waterketen en de samenwerking zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Jouw 3 belangrijkste werkzaamheden zijn:
 • Verzamelen van data van de afvalwaterketen en dit verwerken in het dataportaal van Rijnland;
 • Dashboards maken en bijhouden over o.a. afvalwaterprognoses en afvalwateraanbod;
 • Analyseren van datastromen en voorstellen doen zodat processen in de waterketen geoptimaliseerd worden. Hierbij denk je ook mee over het ontwikkelen van producten of oplossingsrichtingen voor (toekomstige) data vraagstukken in de waterketen.

Het team
Je maakt met 18 collega’s deel uit van het team Beleid en Advies Waterketen en Waterkwaliteit (21 FTE) onder leiding van Erik van der Meer. Met 8 collega’s focus jij op de waterketen. Daarin is er veel interactie met elkaar en werk je samen met al je collega’s aan het bedenken van oplossingen voor problematiek in de waterketen.

Waar ga je werken?
Bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, het oudste waterschap van Nederland. Vanuit Leiden werken we met zo’n 800 medewerkers elke dag aan droge voeten en schoon water en in alles wat we doen, houden we rekening met de klimaatverandering. Op www.rijnland.net/wat-doet-rijnland kun je daar alles over lezen. Ons moderne en lichte kantoor in Leiden is een heerlijke werkplek met een uitstekend bedrijfsrestaurant, is goed bereikbaar met het OV en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur als je verder weg woont.
Wat vragen we van jou als data analist waterketen?
Omdat je veel met verschillende mensen en afdelingen te maken krijgt, is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Zo weet je internen en externen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ook handig is als je data zo weet te presenteren, dat iedereen begrijpt wat er staat.

Verder vragen wij:
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van watermanagement of civiele techniek;
 • Affiniteit met problematiek van stedelijk afvalwater en riolering;
 • Ervaring met PowerBI, ArcGIS en/of Python;
 • Passie voor thema’s zoals innovatie en Big Data.
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.736,- en maximaal € 5.092,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Timon Rammeloo (adviseur recruitment) bereikbaar via 06 5327 8015 of via recruitment@rijnland.net. Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Erik van der Meer (teamleider) via erik.meer@rijnland.net

Procedure
Het eerste gesprek is met de teamleider en adviseur recruitment, en vindt plaats op dinsdagmiddag 12 december. Het tweede gesprek is met enkele collega’s en vindt plaats op maandagochtend 18 december. Beide gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

De sluitingsdatum van deze vacature is woensdag 6 december.

Volgens ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Bekijk al onze vacatures op www.werkenbijrijnland.net

Interesse?

Solliciteren