Junior Adviseur en Vergunningverlener

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
5 december 2023 00:59
Salaris
€3365 - 4519
Uren
32 - 36 uur

nog 3 dagen

Solliciteren
Wil jij een bijdrage leveren aan de waterveiligheid van Nederland? Help jij ons te blijven zorgen voor droge voeten en schoon water? Sta je met die droge voeten ook stevig in je schoenen, is watermanagement jouw ding en zoek je een baan met maatschappelijke impact? Dan is deze functie misschien echt iets voor jou!
Wat ga je doen als adviseur en vergunningverlener?
Je adviseert mensen, organisaties en gemeenten bij het ontwikkelen van hun plannen tot uitvoerbare projecten. Die projecten mogen geen negatieve gevolgen hebben voor onze sloten, meren en kanalen en de veiligheid van onze dijken mag niet in het geding komen. Regelmatig lukt het je om via deze projecten voor verbeteringen te zorgen. Dan worden dijken veiliger, het risico op wateroverlast of -schaarste kleiner of de beleving van het water mooier. Dat maakt je trots op je werk.

Adviseur & Vergunningverlener Iris Zeilmaker: “De combinatie van het contact met de mensen, het geven van adviezen en het af en toe gewoon lekker schrijven is top.” (Lees het verhaal van Iris hier.)

Je bent soms betrokken bij grote en complexe projecten, zoals de ontwikkeling van een nieuwe woningwijk, maar evengoed begeleid je een brug in de polder, een woning bij een dijk of een terras aan het water. Je werk wordt steeds belangrijker, we hoeven maar termen als ‘klimaatverandering’ of ‘Omgevingswet’ te roepen en je begrijpt waarom. Je belangrijkste werkzaamheden zullen zijn:
 • Initiatiefnemers (bv gemeenten, inwoners en projectontwikkelaars) adviseren hoe ze hun plannen klimaatrobuust kunnen realiseren. Vervolgens toets je de plannen aan beleid en regelgeving;
 • Plannen uitvoerbaar maken door het geven van goed onderbouwde (water-)adviezen en het verlenen van heldere watervergunningen met duidelijke voorschriften;
 • Voor één of meerdere gemeenten fungeren als contactpersoon. Dit doe je onder andere door periodiek ‘waterspreekuren’ bij de gemeente te organiseren;
 • Onze expertgroepen ‘Peilafwijkingen’ en ‘Kabels en Leidingen’ versterken. Collega’s uit een expertgroep pakken specialistische projecten en vergunningaanvragen op. Dit zijn bijvoorbeeld projecten waarbij complexe leidingentracés worden aangelegd of waterpeilen worden veranderd.
Het maakt ons niet uit of je je liever bezighoudt met eenvoudigere projecten of dat je al wat meer in je mars hebt en ons gaat helpen met de complexere projecten. We zoeken een leuk en passend werkpakket voor je, zodat jij een leuke, afwisselende en uitdagende baan hebt en verder kunt groeien.

Waar ga je werken?
Bij het Hoogheemraadschap Rijnland, het oudste waterschap van Nederland. We werken elke dag aan droge voeten en schoon water, voor iedereen en met oog voor natuur en landschap. In alles wat we doen, houden we rekening met de klimaatverandering. Onze belangrijkste taken zijn: zorgen voor waterveiligheid, voor schoon en gezond water, voor voldoende water en waterzuivering. Alles voor een duurzaam, waterrijk leefgebied, waar we ook in de toekomst nog kunnen wonen, werken en genieten. Je maakt met zo’n 30 collega’s deel uit van het team Vergunningverlening onder leiding van Siegfried Veldkamp.
Wat vragen we van jou als planadviseur/vergunningverlener?
We zoeken een enthousiaste collega met bij voorkeur al wat werkervaring en een voor ons relevante achtergrond, zoals een hbo-opleiding civiele techniek, land en watermanagement of cultuurtechniek. Heb je een andere achtergrond en geen of weinig werkervaring? Het allerbelangrijkst is het dat je als persoon in ons team past. Daarbij helpt het als je beschikt over:
 • Adviesvaardigheden. Je communiceert gemakkelijk en formuleert heldere en begrijpelijke adviezen;
 • Klantgerichtheid. Je hebt oog voor de wensen van de klant en ziet gemakkelijk mogelijkheden om deze binnen de geldende regels te realiseren;
 • Besluitvaardigheid. Je kan knopen doorhakken. Je doet dit weloverwogen, resoluut, zonder te treuzelen;
 • Affiniteit met thema’s als klimaatadaptatie, duurzaamheid en innovatie.
Wat hebben we je te bieden?
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.365,- en maximaal € 4.519,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Naast je salaris krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) ter waarde van 21% van je maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het gewoon laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Vakantiedagen, reiskosten of een thuiswerkvergoeding;
 • Een prima pensioenregeling bij het ABP;
 • Voor je persoonlijke ontwikkeling een opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een zakelijke telefoon en een laptop die je ook privé kunt gebruiken;
 • Een thuiswerkbudget om je thuiswerkplek goed in te richten;
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke uren je werkt en hoeveel uren je per dag maakt;
 • Een fijne open, informele en collegiale werksfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn.
Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie? Onze teamleider Siegfried Veldkamp maakt graag tijd voor je. Hij is bereikbaar via 06 5205 5811 of via siegfried.veldkamp@rijnland.net.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Melle Tuik (adviseur recruitment), bereikbaar via 06 3111 1120 of via recruitment@rijnland.net.

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken gevolgd door een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het eerste gesprek is met de teamleider en adviseur recruitment en vindt plaats op woensdagmiddag 13 december. Het tweede gesprek is met twee teamleden en vindt plaats op dinsdagochtend 19 december. Ook is het mogelijk om voor/na het 2de gesprek een halve of hele dag mee te lopen op de afdeling.  Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen rekening te houden met deze data.

De sluitingsdatum van deze vacature is 4 december 2023.

Conform ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Interesse?

Solliciteren