Junior omgevingsadviseur

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
12 februari 2023
Salaris
€3283 - 4409
Uren
32 - 36 uur

nog 3 dagen

Solliciteren
“Ik werk aan unieke projecten die zorgen dat ons leefgebied droog blijft”. Dat is wat jij vertelt aan anderen als je wordt gevraagd wat je doet als junior omgevingsadviseur. In deze afwisselende baan werk je zowel binnen als buiten, ontmoet je veel verschillende mensen en leer je hoe je projecten daadwerkelijk tot uitvoering brengt. Echte impact dus. Kom jij bij ons werken als junior omgevingsadviseur?
Wat ga je doen als junior omgevingsadviseur?
Je maakt onderdeel uit van het team omgevingsmanagement (32 mensen) en komt te werken bij het project dijkverbetering regionale keringen (DiRK). Dit IPM-projectteam bestaat uit 22 mensen die dagelijks werken aan veilige dijken. Per jaar wordt 20 kilometer aan dijken verbeterd, verdeeld over enkele tientallen deelprojecten die gelegen zijn in het hele werkgebied van Rijnland. Jij gaat aan de slag op een aantal van deze deelprojecten.

We verwachten van jou als junior omgevingsadviseur dat je binnen het projectteam:
 • Gesprekken en/of onderhandelingen voert met stakeholders (vaak letterlijk aan de keukentafel), de gemaakte afspraken vastlegt en erop toeziet dat ze worden nagekomen;
 • Conditionerende onderzoeken opzet en bewaakt, en de uitkomsten hiervan vertaalt naar risico’s en oplossingen;
 • Ondersteunt bij het aanvragen van vergunningen en andere toestemmingen.

De dag van een junior omgevingsadviseur
Hoe ziet je werkdag eruit? Je begint de dag met een goede kop koffie of thee. Je checkt je mail en ook je agenda voor je afspraken die dag. Vervolgens heb je een overleg met het projectteam van een dijkverbetering, je geeft aan wat het resultaat is van een gesprek met een bewoner die je hebt gehad en geeft aan wat de uitkomst is van onderzoek naar archeologische waarden die je eerder hebt uitgezet. Vervolgens heb je een overleg met de communicatieadviseur, omdat er bij een ander project een nieuwsbrief verzonden moet worden. Daarna stap je snel in de Rijnland auto om op tijd bij een bouwvergadering te zijn. Je bespreekt binnengekomen klachten over geluidhinder en belt daarna de mensen die een klacht hebben om uitleg te geven.

Na je lunch heb je een digitaal overleg met een gemeente waar een vergunningaanvraag loopt. Je hoort dat er stukken ontbreken bij de aanvraag en zorgt dat die worden aangeleverd. Tussendoor krijg je een belletje van de projectmanager omdat er een persvraag binnen is gekomen. Je schakelt snel en zorgt dat de juiste informatie wordt aangeleverd. Aan het einde van de middag weet je nog snel even een afspraak in te plannen met een kabel- en leidingbeheerder.

Door al deze ballen dagelijks hoog te houden weet jij de belangen van Rijnland te behartigen. Na een dynamische dag kijk je met een tevreden gevoel terug op de resultaten van de dag. Je hebt weer genoeg energie over om de volgende dag mee te starten.  
Wat vragen we van jou als junior omgevingsadviseur?
Als oplossingsgericht en flexibel persoon ben je gericht op projectresultaat en sta je voor het omgevingsbelang. Een goed analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook onmisbaar, net als het kunnen inleven in de belangen en standpunten van anderen.

Verder vragen we:
 • Ten minste een afgeronde hbo-opleiding watermanagement of een soortgelijke opleiding;
 • Heb je daarnaast al enige ervaring? Dat is fijn, maar niet noodzakelijk.
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.283,- en maximaal € 4.409,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een telefoon en laptop van de zaak;
 • Een werkweek van 32-36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Eldon van Rooijen (adviseur recruitment), bereikbaar via 06 5541 2981 of via recruitment@rijnland.net. Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Femke Hendriks (teamleider omgevingsmanagement) via femke.hendriks@rijnland.net.

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit een eerste gesprek, een tweede gesprek en afrondend een arbeidsvoorwaardengesprek. Het eerste gesprek is met de teamleider en een omgevingsmanager van DiRK en vindt plaats op woensdagochtend 22 februari. Het tweede gesprek is met de adviseur recruitment en een senior omgevingsmanager en vindt plaats op dinsdagochtend 28 februari. Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

De sluitingsdatum van deze vacature is zondag 12 februari 2023.

Bekijk hier alle vacatures van Rijnland.

Interesse?

Solliciteren