Omgevingsadviseur

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
10 oktober 2022
Salaris
€3431 - 4722
Uren
32 - 36 uur

nog 12 dagen

Solliciteren
Jij staat als omgevingsadviseur bekend om het goed organiseren van jouw projecten omdat je altijd vooruit- meedenkt. Jij bent naar de omgeving het aanspreekpunt van Rijnland en weerstand weet jij op een professionele manier te de-escaleren. Ook heb je een belangrijke rol in het samenspel tussen alle stakeholders van de projecten, zowel in- als extern. Kom jij ons team versterken? We horen graag van jou!
Wat ga je doen als omgevingsadviseur?
Rijnland analyseert alle polders of de waterpeilen nog kloppen, hoe het watersysteem functioneert en hoe het met de waterkwaliteit is gesteld. Als het nodig is worden maatregelen genomen om droge voeten te houden en de waterkwaliteit te verbeteren. Het gaat dan vaak om technische ingrepen zoals verbreding van watergangen, aanleg van duikers, stuwen en inlaten. Rijnland noemt dit watergebiedsplannen. Jij bent hierin verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement, zowel in de planvorming als de uitvoeringsfase.

Als omgevingsadviseur ben jij de enthousiaste verbinder en vertegenwoordig jij het projectbelang bij zowel interne als externe stakeholders en andersom. Door je in ieders schoenen te verplaatsen weet je in alle projectfasen wat voor hen belangrijk is en hoe je dit kunt borgen in het project. Je staat hiervoor zelf aan de lat of voert regie op het werk.

Naast de watergebiedsplannen zijn er nog heel veel meer projecten bij Rijnland in uitvoering, zoals het bouwen of renoveren van poldergemalen en zuiveringen en het uitvoeren van baggerwerkzaamheden. Je zult ook op deze projecten ingezet (kunnen) worden. We bieden je op deze manier een breed werkpakket binnen het waterschapswerk. Uiteraard ontvang je van ons als werkgever hiervoor de nodige opleidingen of cursussen mocht dat nodig zijn.

We verwachten van jou als omgevingsmanager dat je binnen het projectteam:
 • Planmatig het krachtenveld en belangen binnen een watergebiedsplan in kaart brengt en daar je werkproces op inricht;
 • Gesprekken en/of onderhandelingen voert met stakeholders (vaak letterlijk aan de keukentafel) en de gemaakte afspraken borgt en bewaakt;
 • De conditionerende onderzoeken initieert en bewaakt en de uitkomsten hiervan vertaalt naar risico’s en oplossingen;
 • De in- en externe communicatie rondom het project ontwikkelt en realiseert.
Wat vragen we van jou als omgevingsadviseur?
Als oplossingsgericht en flexibel persoon ben je gericht op projectresultaat en sta je voor het omgevingsbelang.

Verder vragen we:
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring als omgevingsmanager of omgevingsadviseur;
 • Ervaring met keukentafelgesprekken, onderhandelen en overeenkomsten sluiten;
 • Ervaring met het uitzetten van verschillende onderzoek bij externe bureaus;
 • Ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur binnen de IPM-methodiek.
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.431,- en maximaal € 4.722,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een zakelijke telefoon en een laptop die je ook privé kunt gebruiken;
 • Een werkweek van 32-36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Melissa Ruts (adviseur recruitment), bereikbaar via 06 11 52 93 65 of via recruitment@rijnland.net.

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit een eerste gesprek, een tweede gesprek en afrondend een arbeidsvoorwaardengesprek. Het eerste gesprek is met de teamleider en een projectmanager en vindt plaats op dinsdagochtend 18 oktober. Het tweede gesprek is met twee teamleden en vindt plaats op woensdagochtend 26 oktober. Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

De sluitingsdatum van deze vacature is 10 oktober 2022.

Bekijk hier alle vacatures van Rijnland.

Interesse?

Solliciteren