Peilbeheerder watersystemen

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
11 oktober 2023 01:59
Salaris
€3365 - 4519
Uren
32 - 36 uur

nog 10 dagen

Solliciteren
Het waterpeil beheren is een belangrijke taak. En als je dat mag doen met een toonaangevend systeem die gebruik maakt van moderne technieken, sensoren en data uit het veld, wordt je werk ook nog eens super uitdagend. Hierbij werk je in een team van 6 peilbeheerders die zowel inhoudelijk als op menselijk vlak voor elkaar klaarstaan. En dat moet ook wel, want de functie van peilbeheerder is er één die niet onderschat mag worden. Kom jij het team versterken? We horen graag van je!
Wat ga je doen als peilbeheerder watersystemen?
Een peilbeheerder die zorgt voor niet te veel, maar ook niet te weinig water. Samen met de collega’s van de buitendienst zorg je voor een optimale balans in het waterpeil. Alle beslissingen die jullie nemen doen jullie op basis van data uit het veld zoals dagelijkse weerupdates en modeluitkomsten. Zo heb je altijd real-time het juiste beeld van wat er buiten speelt. Het is dan ook belangrijk dat je dit dagelijks monitort en bespreekt met je collega’s en dat jullie aanpassingen aan het systeem doen. Je doorziet de positie van het waterschap als het om waterbeheer gaat. En je doorziet welke impact en risico’s jouw beslissingen kunnen hebben voor de burgers in het beheergebied.

Samen met 5 andere peilbeheerders voer je dagelijks operationele taken uit om het watersysteem zo optimaal mogelijk te sturen. Dit doe je door geautomatiseerde assets op afstand te bedienen en de niet geautomatiseerde assets in overleg met onze collega’s van de buitendienst zo optimaal mogelijk in te regelen.

Jouw belangrijkste taken zijn:
 • Het handhaven van het waterpeil van de oppervlaktewateren op de in de peilbesluiten vastgelegde niveaus;
 • Je werkt met verschillende ICT systemen om het waterniveau te controleren en beïnvloeden. Denk hierbij aan CAW en FEWS-IR;
 • Het bedienen van de kunstwerken om zodoende de aan- en afvoer van het water te regelen.

Bij deze functie hoort een 24 uurs wachtdienst waarbij je de ene week aanspreekpunt bent en de opvolgende week achterwacht bent. Vervolgens heb je over het algemeen 4 weken geen wachtdienst. Een 24 uurs wachtdienst houdt in dat je 7 dagen lang, 24 uur per dag het watersysteem nauwlettend in de gaten houdt en anticipeert op wijzigingen.
Wat vragen we van jou als peilbeheerder watersystemen?
Je bent gedreven in het behalen van resultaten. Dat bereik je door goed samen te werken, maar ook door nauwkeurig de waterbalans in te richten, te contoleren en aan te passen. Je maakt slim gebruik van de aanwezige data en de nieuwe digitale technologieën zoals sensoren (loggers, waterstandsmeters en kwaliteitsmeters) zodat er een goede waterbalans is en blijft. Je hebt dan ook sterke analytische vaardigheden waarmee je verbanden weet te leggen tussen verschillende data en informatie.

Verder heb je:  
 • Hbo- werk- en denkniveau, aan te tonen door het behaalde diploma of opgedane kennis en werkervaring;
 • Een afgeronde opleiding Land- en Watermanagement, Civiele Techniek of gelijkwaardig;
 • Geen problemen met het draaien van wachtdiensten en ook jouw thuisfront is hiermee akkoord;
 • Een rijbewijs B: een gemaal zit niet altijd op een goed bereikbare plek.
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.365,- en maximaal € 4.519,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Een goedbetaalde wachtdienstregeling;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een telefoon en laptop van de zaak;
 • Een werkweek van 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Melle Tuik (adviseur recruitment) bereikbaar via 06 3111 1120 of via recruitment@rijnland.net. Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Annemieke Smith (teamleider) via annemieke.smith@rijnland.net.

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken gevolgd door een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het eerste gesprek is met de teamleider en een adviseur recruitment en vindt plaats op maandagmiddag 16 oktober. Het tweede gesprek is met twee teamleden en vindt plaats op maandagmiddag 23 oktober. Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

De sluitingsdatum van deze vacature is 10 oktober 2023.

Conform ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Interesse?

Solliciteren