Senior onderhoudstechnicus procesautomatisering

Locatie
Leiden
Salaris
€3736 - 5092
Uren
32 - 36 uur
Solliciteren
Zelf programmeren en aan de slag met innovaties in de softwarebesturing van PLC’s, DCS’s en SCADA: als senior onderhoudstechnicus procesautomatisering draag jij op die manier direct bij aan de kerntaak van Rijnland. Zo zijn een hoop mensen afhankelijk van wat jij doet. Klaar voor complexe uitdagingen? Je bent welkom bij Rijnland!
Wat ga je doen als senior onderhoudstechnicus procesautomatisering?
Je houdt je bezig met procesautomatisering in de volle breedte. Zo werk je aan dagelijks en groot onderhoud van bestaande installaties. Dat betreft zowel de hardware als de PA-software. Ook werk je aan optimalisaties van het operationele proces van zuiveringen, gemalen, sluizen en andere objecten van Rijnland en ben je dienstverlenend en ondersteunen naar de teams die hier verantwoordelijk voor zijn. Omdat IT en procesautomatisering steeds dichter bij elkaar komen, werken we steeds meer data gedreven. Jouw rol hierin is het ontsluiten en uitbreiden van de data vanuit de procesbesturing, sensoren en actoren.

Jouw 4 belangrijkste taken zijn:
 • Het continu operationeel houden van de procesautomatisering door het verhelpen van (complexe) storing en het vernieuwen van de techniek;
 • Verbeteren van het operationele proces door de besturingssoftware te optimaliseren;
 • Leveren van een bijdrage aan de optimalisatie van de onderhoudsprocessen en documentatie;
 • Programmeren van softwarebesturing van gloednieuwe innovaties.

Waar ga je werken?
Bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, het oudste waterschap van Nederland. Vanuit Leiden werken we met zo’n 800 medewerkers elke dag aan droge voeten en schoon water en in alles wat we doen, houden we rekening met de klimaatverandering. Op www.rijnland.net/wat-doet-rijnland kun je daar alles over lezen. Ons moderne en lichte kantoor in Leiden is een heerlijke werkplek met een uitstekend bedrijfsrestaurant, is goed bereikbaar met het OV en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur als je verder weg woont.
Wat verwachten wij van jou als senior onderhoudstechnicus procesautomatisering?
 • Hbo- werk- en denkniveau op het gebied van proces- of industriële automatisering;
 • Grondige kennis en ervaring met procesautomatisering van PLC (ABB), DCS (ABB 800xA) en SCADA (Aveva);
 • Kennis van data gedreven besturingstechniek op basis van bijvoorbeeld Artificial Intelligence (AI);
 • Bereidheid tot het lopen van wachtdienst en de servicedesk PA.
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.736,- en maximaal € 5.092,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget (IKB) ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Timon Rammeloo (adviseur recruitment) bereikbaar via 06 53278015 of via recruitment@rijnland.net. Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Michel Aaldering (teamleider procesautomatisering) via michel.aaldering@rijnland.net.  

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken gevolgd door een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het eerste gesprek is met de teamleider en een teamlid. Een eventueel tweede gesprek met een teamlid en de adviseur recruitment. De eerste gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Wil je meer informatie over de voortgang van de procedure? Neem dan even contact met ons op, dan overleggen we hoeveel tijd er nog is om te solliciteren.

Volgens ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Interesse?

Solliciteren