Senior relatie- en accountmanager Haarlemmermeer

Locatie
Leiden
Salaris
€4611 - 6478
Uren
32 - 36 uur
Solliciteren
De relaties aangaan en versterken in het meest dynamische gebied van Rijnland: dat is wat jij gaat doen als senior relatie- en accountmanager bij Rijnland. Hier werk je met ambitieuze en grote stakeholders in een regio die volop in ontwikkeling is. Zo draag jij jouw steentje bij aan de maatschappelijke opgave van Rijnland.
Ben jij de nieuwe trekker in ons relatie- en accountmanagement team? We horen graag van je!
Wat ga je doen als senior relatie- en accountmanager?
Jouw belangrijkste ‘accounts’ bevinden zich in Amstelland en Meerlanden. Daarin krijg je te maken met ambitieuze stakeholders, zoals de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol, in een regio die volop in ontwikkeling is. Zo krijg je te maken met onderwerpen als nieuwbouw, voldoende water, verzilting van het grondwater en voorkomen van hoogwateroverlast. Een goede afstemming met de Rijnlandse teams, het management van Rijnland en met het bestuur is dus van enorm belang.

In je rol als relatiemanager ben je goed op de hoogte van de Rijnlandse opgaven in het gebied van jouw accounts, en zet je je ook actief in voor het helpen van jouw accounts bij het formuleren van hun opgaven op voor Rijnland belangrijke thema’s. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor wat bestuurlijk belangrijk is en hoe je je bestuurder meeneemt in ontwikkelingen die spelen en hoe je hem/haar kunt bijstaan in de bestuurlijke samenwerking.
 
Jouw 4 belangrijkste werkzaamheden zijn:  
 • Strategie & Samenwerking:
  Samen met je accounts werk je aan de voortgang van afgesproken acties in de strategische samenwerkingsagenda. Je bent aanspreekpunt voor eventuele issues en je draagt bij aan die oplossing.  Je coacht en stemt af met andere relatiemanagers over issues bij andere accounts;
 • Uitwisseling informatie:
  Onderhouden van 2-richtingscommunicatie met je accounts over nieuwe plannen of beleid en stemt verantwoordelijkheden onderling af; 
 • Realiseren Rijnlandse Opgaven:
  Samen met collega's van andere Rijnlandse teams behoud je het overzicht op Rijnlandse opgaven, vind je oplossingen voor problemen en formuleer je specifieke ambities. Je betrekt tijdig het management van directie Water en – met hen – de relevante portefeuillehouders bij strategische beslissingen;
Doorontwikkeling relatie-/accountmanagement:
Als één van de trekkers, lever je een bijdrage aan de doorontwikkeling van het relatie-/accountmanagement. Ons doel is om meer gebieds- en stakeholdergericht te werken. 
Wat vragen we van jou als senior relatie- en accountmanager?
Helder en overtuigend communiceren is noodzakelijk om anderen te motiveren en te overtuigen van voorgestelde plannen. Je staat stevig in je schoenen, waarbij onderhandelen belangrijk is om op een effectieve manier te komen tot consensus met verschillende stakeholders. Verder werk je planmatig, ben je alert op juridische en financiële aspecten, is voortgangsbewaking een kernkwaliteit en heb je bestuurlijke sensitiviteit.

Verder heb je:
 • Ruime ervaring met bestuurlijke en publieke organisaties;
 • Ervaring met strategisch omgevingsmanagement (SOM) en de Mutual Gains Approach (MGA).
Hier mag je op rekenen
 • Een jaarcontract met uitzicht on onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 4.611,- en maximaal € 6.478,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur); het uiteindelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een werkweek van 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Timon Rammeloo (adviseur recruitment), bereikbaar via 06 5327 8015 of via recruitment@rijnland.net. Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Carel van Belois (manager Strategie en Omgeving) via carel.belois@rijnland.net.         


Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken, een digitale meting en een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Tussen de eerste en de tweede gespreksronde vindt de digitale meting plaats. Deze meting is gemakkelijk in te vullen (ca 15 min) en geeft ons een scherp beeld van jouw drijfveren en talenten. Jouw resultaten worden teruggekoppeld door middel van een gesprek met één van onze gecertificeerde collega’s.

Het eerste gesprek is met de manager strategie & omgeving en de teamleider relatiebeheer. Het tweede gesprek is met een teamlid en de adviseur recruitment. Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. De terugkoppeling van de digitale meting is via Microsoft Teams. We willen je vragen hiermee rekening te houden.

Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Wil je meer informatie over de voortgang van de procedure? Neem dan even contact met ons op, dan overleggen we hoeveel tijd er nog is om te solliciteren.

Conform ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Interesse?

Solliciteren