Senior Reliability Engineer

Locatie
Leiden
Salaris
€3824 - 5340
Uren
32 - 36 uur
Solliciteren
Regie oppakken voor de ontwikkeling van reliability engineering in het kader van de transitie van correctief naar risicogestuurd onderhoud: dat is wat jij gaat doen als senior reliability engineer bij Rijnland! Je maakt een roadmap voor toekomstige ontwikkelingen, denkt mee over de prioritering voor het opstellen en optimaliseren van onderhoudsconcepten en voor de inrichting van het onderhoudsbeheersysteem. Jij analyseert ook beschikbare informatie om het beste onderhoudsregime te bepalen en assetmanagement te adviseren. Benieuwd wat je nog meer gaat doen? Lees vooral verder!
Wat ga je doen als senior onderhoudsadviseur/reliability engineer?
Als senior onderhoudsadviseur/reliability engineer kom jij te werken in het team onderhoudsmanagement. Het team bestaat uit: onderhoudsmanagers, onderhoudsadviseurs, assetonderhouders en een aantal ondersteunende functies waaronder een kwaliteitsadviseur.

Dit team kijkt naar de toekomst en geeft richting door de WAT en de WAAROM vragen te beantwoorden op het gebied van onderhoud. Wij werken volgens de principes van assetmanagement (functie/risico/kosten). Op basis hiervan wegen we af wat het juiste onderhoud voor onze assets is en leveren we relevante informatie en adviezen aan de assetmanagers. Aan jou ook de taak om te organiseren dat je bij de collega’s op de werkvloer de juiste informatie ophaalt en naar oplossingen zoekt. Je gaat daarbij datagedreven te werk en probeert tussen praktijk en theorie draagvlak te creëren.

Jouw specifieke taken als senior, in nauwe samenwerking met de andere reliability engineers en de onderhoudsmanagers, zijn:
 • Een roadmap opstellen over de ontwikkelingen op het gebied van reliability engineering voor de komende jaren, incl. kennisontwikkeling op dit gebied binnen de organisatie;
 • Zorgen voor uniformiteit en afstemming binnen het RE kennisveld zoals methodieken, standaarden (blauwdruk) en werkprocessen, maar ook verbinding binnen de groep;
 • Meedenken over de inrichting van het OBS, inclusief de behoefte aan en kwaliteit van data;
 • Bijhouden en toepassen van ontwikkelingen, voornamelijk op het gebied van predictive maintenance.

Daarnaast ben je samen met de andere onderhoudsadviseurs verantwoordelijk voor:
 • Het ontwerpen of optimaliseren van (nieuwe) onderhoudsconcepten en PO-modellen;
 • Het analyseren van data uit het OBS systeem (Ultimo) om trends en terugkerende problemen op te sporen;
 • Het houden van (complexe) storingsanalyses, RCA/FMECA’s op asset types en specifieke asset(delen);
 • Het leveren van input over onderhoudbaarheid voor assetmanagement en in het kader van projecten het toetsen hierop;
 • Samenwerken met diverse stakeholders (o.a. assetmanagement, onderhoudsmanagers, cluster beheer en bedienen) om informatie uit te wisselen, te adviseren en af te stemmen.
Wat vragen we van jou als senior onderhoudsadviseur/reliability engineer?
 • Hbo-werk- en denkniveau met een opleiding richting reliability- en of maintenance engineering;
 • Relevante ervaring op het gebied van reliability engineering (FMECA, RCM en LCC analyses) en assetmanagement;
 • Vaardigheid in regie voeren op ontwikkelingen, analyseren en adviseren, incl. het aansturen van een klein team;
 • Sterk analytisch vermogen en overtuigend kunnen onderbouwen van conclusies;
 • Digitale skills, zoals Power BI, data analyse, onderhouds- en beheersysteem (Ultimo is een pre).
Hier mag je op rekenen
Als je bij Rijnland in dienst komt, kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:
 • Je krijgt een jaarcontract met uitzicht on onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 3.824,- en maximaal € 5.340,- (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur); het uiteindelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een zakelijke telefoon en een laptop die je ook privé kunt gebruiken;
 • Een werkweek van 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt.
Meer informatie?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Timon Rammeloo (adviseur recruitment), bereikbaar via 06 5327 8015 of via recruitment@rijnland.net. Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Valérie Le Gallou (teamleider) via valerie.gallou@rijnland.net.        

Procedure
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken gevolgd door een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het eerste gesprek is met de teamleider en adviseur recruitment. Het tweede gesprek is met twee teamleden. Beide gesprekken zijn op ons kantoor in Leiden. We willen je vragen hier rekening mee te houden.


Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Wil je meer informatie over de voortgang van de procedure? Neem dan even contact met ons op, dan overleggen we hoeveel tijd er nog is om te solliciteren.

Conform ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Interesse?

Solliciteren