Waterecoloog

Locatie
Leiden
Sluitingsdatum
13 februari 2023
Salaris
€4048 - 5602
Uren
32 - 36 uur

nog 4 dagen

Solliciteren
Kun jij als adviseur ecologie-waterkwaliteit ecologische ideeën aan de bestuurlijke wensen en praktische ontwikkelingen koppelen? Bekijk jij vraagstukken vanuit een bredere context? Zo zorg jij samen met collega’s, bestuur, partners, bedrijven en inwoners voor ecologische schoon en gezond water voor de mens en natuur. Een mooie uitdaging voor jou? Solliciteer dan!
Wat ga je doen als adviseur ecologie-waterkwaliteit?
Als adviseur ecologie-waterkwaliteit ga jij aan de slag in het team Beleid & Advies Waterkwaliteit en Waterketen. Een divers team van 18 hoogopgeleide collega’s waarin iedereen vanuit zijn eigen specialisme een bijdrage levert aan het verbeteren van de waterkwaliteit, ecologie en biodiversiteit.
Samen met het bestuur, partners, bedrijven en inwoners zorg jij voor ecologisch schoon en gezond water voor de mens en natuur. Als adviseur ecologie-waterkwaliteit bekijk je vraagstukken in een bredere context. Hiervoor ga je actief op zoek naar samenwerking en richt jij je op de gemeenschappelijke belangen.

Je adviseert de organisatie en bestuur o.a. op het gebied van:
 • ecologische ontwikkelingen en kansen bij de uitvoering van KRW-maatregelen,
 • ecologisch onderhoud,
 • biodiversiteit,
 • vismigratie,
 • werken conform de Wet natuurbescherming.

Daarnaast begeleid je ecologisch onderzoek en zorg je voor integratie van ecologische opgaven in diverse programma’s

Wat vragen we van jou als adviseur ecologie-waterkwaliteit?

Je weet bestuurswensen te vertalen in realistisch en uitvoerbaar beleid en staat stevig in je schoenen in dit bestuurlijke speelveld. Daarom is het belangrijk dat je goed weet goed te schakelen tussen strategie, proces en inhoud. Omdat je met meetbare doelen en prioriteiten te maken hebt toets je de voortgang van activiteiten en bewaak je kaders. Daarom ben je proactief in een veranderende omgeving en kun je deze veranderingen inzetten bij het behalen van je resultaten.

Verder vragen we: 

 • Een bewezen hbo- / wo- werk- en denkniveau;
 • Ten minste 5 jaar werkervaring op het gebied van ecologie-waterkwaliteit en bestuurlijke trajecten.
Waar kun je op rekenen?
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal € 4.048,00 en maximaal € 5.602,00 (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur); het uiteindelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Individueel Keuze Budget ter waarde van 21% van het totale maandsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het laten uitbetalen als loon. Op fulltime basis kun je per maand 27 extra uren kopen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom bieden we je een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- voor 5 jaar;
 • Een zakelijke telefoon en een laptop die je ook privé kunt gebruiken;
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week waarin je in overleg met jouw leidinggevende zelf kunt bepalen op welke dagen je werkt en hoeveel uren je per dag maakt. Tevens stimuleren wij het hybride werken.
Wil je meer weten?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Timon Rammeloo (adviseur recruitment) bereikbaar via 06 5327 8015 of via recruitment@rijnland.net

Procedure 
Onze selectieprocedure bestaat uit twee selectiegesprekken en een digitale meting gevolgd door een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Tussen de eerste en tweede gespreksronde vindt de digitale meting plaats. Deze meting is gemakkelijk in te vullen (ca 15 min) en geeft ons een scherp beeld van jouw drijfveren en talenten. Jouw resultaten worden teruggekoppeld door middel van een gesprek met één van onze gecertificeerde collega’s.

Het eerste gesprek is met de teamleider en een collega. Het tweede gesprek is met een collega en een adviseur recruitment. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 21 februari en de tweede gesprekken op maandagmiddag 27 februari. Deze twee gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Leiden. Het terugkoppeling-gesprek van de meting op donderdagmiddag 23 februari en is via Microsoft Teams. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

De sluitingsdatum van deze vacature is maandag 13 februari 2023.

Conform ons werving- en selectiebeleid, hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang. Dit betekent dat wij eerst in gesprek gaan met interne kandidaten. Mocht dit het geval zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.

Interesse?

Solliciteren