Werken bij Rijnland

Werken met water, iets voor jou?

Waterzuivering

Onze mensen

Van archivist tot omgevingsmanager. Op kantoor en met de voeten in de klei. Bekijk de verhalen van onze mensen.

Arbeidsvoorwaarden

Rijnland is een moderne en betrouwbare werkgever. Met een uitstekend totaalpakket aan voorwaarden. Met ruimte voor jouw persoonlijke wensen.

Stage lopen

Zoek jij een boeiende stageplek om af te studeren, of een interessante meeloopstage? Bij het hoogheemraadschap van Rijnland geven we talent alle kans.

Waarom Rijnland?

 • Droge voeten

  Werken bij Rijnland betekent werken met water. Door de inzet van meer dan negenhonderd Rijnlanders en gebruik van de nieuwste technieken, zorgen we dat inwoners en gebruikers in ons gebied droge voeten houden.

 • Schoon water

  Rijnland werkt aan schoon en gezond water. Dat is van levensbelang. We zuiveren het afvalwater en bewaken de waterkwaliteit in sloten, kanalen, meren en rivieren. Werken bij Rijnland is werken aan een schone leefomgeving.

 • Klimaatadaptatie

  Ons werkgebied ligt grotendeels onder de zeespiegel. Door klimaatveranderingen wordt het beheren van water steeds uitdagender. Zonder Rijnland zou dit gebied dan ook overstromen. Ons werk maakt echt het verschil.

 • Innovatie

  Willen we over 50 jaar nog in onze regio kunnen wonen en werken, dan moeten we voortdurend innoveren. Zo is Rijnland als eerste waterschap in Nederland IEC 62443 – gecertificeerd (internationale standaard voor cybersecurity binnen de operationele technologie).

 • Cultuur van kansen

  Als enthousiaste professional ben jij voor ons onmisbaar! Je krijgt ruimte voor jouw ideeën en oplossingen. En maakt deze kansen waar in de praktijk. We halen het beste uit onze medewerkers. Dat is goed voor jou én voor Rijnland.

 • Vrij en verbonden

  Met hybride werken geeft Rijnland jou de vrijheid om te werken waar en wanneer dat het best past. Zo houden we balans tussen werk en privé. Dat doen we in verbinding met elkaar en de organisatie.

Werken bij Rijnland

Benieuwd hoe het is om bij Rijnland te werken? Bekijk in deze video waar onze omgevingsmanagers elke dag mee bezig zijn.

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Open sollicitatie

Heb je geen passende vacature kunnen vinden en denk je een aanwinst te zijn voor Rijnland? Wij zijn altijd op zoek naar water talent!

De nieuwste vacatures in je mailbox

Altijd als eerste weten welke nieuwe vacatures er zijn bij Rijnland? Stel nu de Jobalert in.

Aan de slag als trainee

Ben je analytisch sterk, omgevingsgericht en zet je je graag in voor een maatschappelijk doel? Dan is het traineeship Waterschapstalent misschien wel wat voor jou!