Voor de lens: Adviseurs recruitment Timon Rammeloo en Melle Tuik

Op zoek naar nieuwe collega's.

Timon Rammeloo en Melle Tuik zijn adviseur recruitment bij Rijnland. Samen zorgen ze dat de vacatures bij Rijnland worden vervuld. Maar naast sollicitatiebrieven lezen en sollicitatiegesprekken voeren komt er nog veel meer kijken bij deze functie. Je leest het hieronder.

Wat doet een adviseur recruitment precies?

Timon: In sollicitatiegesprekken vat ik het altijd samen als: ik adviseer en ondersteun teamleiders, managers en directie bij het vervullen van vacatures. Maar daar komt meer bij kijken, bijvoorbeeld traineeships, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, aanbrengpremie, talentpooling en nog veel meer.

Melle: In feite verkopen we vacatures van het merk Rijnland. Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt van andere merken die vacatures aanbieden. Daar komt employer branding om de hoek kijken. Dat is het aantrekkelijk in de markt zetten van het werkgeversmerk.

Timon en Melle (1)

Waarom zijn jullie bij Rijnland komen werken?

Timon: Ik heb altijd al voor de overheid willen werken zodat ik iets kon betekenen voor mijn omgeving. Toevallig kende ik iemand die hier een interim opdracht heeft gedaan en zij zei: "Timon, dit is écht een organisatie die bij jou past!" Een paar maanden later begon ik bij Rijnland. Digitaal overigens, want ik ben middenin de corona-tijd begonnen.

Melle: Ik werk pas sinds 1 april bij Rijnland. Daarvoor deed ik jarenlang interim-opdrachten op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. De laatste anderhalf jaar heb ik dat gecombineerd met het maken van een dagelijks radioprogramma bij Radio West. De inhoud van de functie sprak me aan bij Rijnland en de gesprekken waren erg leuk en inspirerend. Ik hecht veel waarde aan de klik met de mensen met én voor wie ik werk.

Timon en Melle (4)

Waarom is recruitment belangrijk voor Rijnland?

Melle: Er wordt steeds meer van Rijnland gevraagd. Daarom hebben we nieuwe collega’s nodig. Daarnaast hebben we te maken met vergrijzing (uitstroom van gepensioneerden). Zaak dus om onze vacatures zo goed mogelijk te verkopen.

Timon: We maken Rijnland zichtbaar als werkgever en schrijven vacatureteksten die aanspreken zodat mensen solliciteren. Lukt dat altijd? Helaas is de arbeidsmarkt erg lastig. Dan moet je met elkaar creatief kijken hoe je dan toch de vacatures in gaat vullen.

Hoe ziet jullie werkweek eruit?

Timon: Oei, haha, komt zo’n cliché: geen dag of week is bij ons hetzelfde. Ook niet zo gek als je bedenkt dat we per persoon zo’n twintig vacatures hebben lopen. Daarnaast zijn we bezig met verschillende employer branding projecten. Alles loopt door elkaar. Vaak moet je snel kunnen schakelen en dat is soms best even pittig.

Melle: Daarnaast voeren we veel gesprekken met vacaturehouders en kandidaten en heb je arbeidsvoorwaardengesprekken. Gesprekken met mensen zijn altijd boeiend, iedereen is uniek!

Timon en Melle (3)

Waar zijn jullie nu veel mee bezig?

Melle: We zijn met de collega’s van Communicatie bezig om een strategie voor de arbeidsmarkt te ontwikkelen. In feite een soort paraplu, waarin zaken als de kernwaarden van Rijnland en onze employee value proposition terugkomen.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Melle: De mensen met en voor wie ik werk en de kandidaten maken mijn werk leuk. Daarnaast is het natuurlijk top als er succesjes zijn. Bij ons is dat vaak heel concreet het invullen van een vacature: de kandidaat is blij met z’n nieuwe baan, de vacaturehouder met een nieuwe medewerker, ik ben blij en onze manager is ook weer blij met ons. Als je daar niet blij van wordt… 😉

Timon: Het vele contact met veel verschillende mensen mensen én het echt kunnen ontzorgen, ondersteunen en adviseren van de vacaturehouders.

Waarom is Rijnland dé plek om te werken?

Timon: Veel mensen willen bij Rijnland werken vanwege de maatschappelijke missie. Dus wil je dat ook? Kom dan vooral bij ons solliciteren als je een interessante vacature ziet!

September 2023

Kom jij op gesprek bij Timon of Melle?

Heb je altijd al bij een waterschap willen werken? Wil je graag een baan met maatschappelijke impact? Bekijk onze vacatures en wie weet zit jij straks voor jouw sollicitatiegesprek bij Timon of Melle aan tafel.