Bekijk al het nieuws

Persbericht: Rijnland schuift rekening niet door naar de toekomst

De uitdagingen waar Rijnland voor staat worden steeds groter. Droge voeten en voldoende schoon water zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Niets doen is geen optie. Dan betalen toekomstige generaties de rekening. Rijnland moet daarom nu investeren. Ook heeft het waterschap te maken met rente- en prijsstijgingen. De rekening valt daardoor in 2024 hoger uit.

Veiligheidsronde op afvalwaterzuivering Zwanenburg

Gevaar zit in een klein hoekje, dus het is belangrijk dat iedereen die op de bouwplaats komt weet waar hij of zij op moet letten. Daarom organiseert Rijnland veiligheidsrondes op plaatsen waar wordt gewerkt. Ilse Verdegaal (technisch manager) en Roel Bruines (contractmanager) lopen met plantmanager Wilfred van Duyvenbode een veiligheidsronde op afvalwaterzuivering Zwanenburg. Hier is een grote uitbreiding en renovatie aan de gang.

Nieuwe vergunningaanvraag? Deze wordt per 1 januari 2024 getoetst aan de waterschapsverordening

Particulieren en bedrijven die dit jaar nog een vergunning aanvragen bij Rijnland, kunnen al te maken krijgen met de nieuwe waterschapsverordening. De waterschapsverordening vervangt per 1 januari 2024 de keur. In de waterschapsverordening staat wat je wel en niet mag doen als inwoner of bedrijf in Rijnlands gebied. Als je een vergunning aanvraagt, toetsen de vergunningverleners van Rijnland de aanvraag per 1 januari aan deze regels.