rondleiding awzi

Rondleidingen

In de ruim 30 afvalwaterzuiveringsinstallaties (awzi's) in ons gebied wordt van afvalwater weer schoon water gemaakt. Zó schoon dat het op een verantwoorde manier terug de natuur in kan. We laten u graag zien hoe dat in z'n werk gaat.

Rondleiding AWZI

Zou u wel eens een awzi willen bezoeken? Dat kan! We organiseren regelmatig rondleidingen. Via deze link komt u op een pagina met meer informatie.

Rondleiding Gemeenlandshuis & Archief

Het hoogheemraadschap van Rijnland is trots op zijn erfgoed en dat willen we graag laten zien. Altijd al benieuwd geweest hoe het Gemeenlandshuis er van binnen uitziet? Weet dan dat het nu mogelijk is om een groepsrondleiding aan te vragen.

Droge voeten schoon water dat is waar Rijnland voor staat. Maar wist je ook dat Rijnland een rijke historie heeft? Zo heeft Rijnland een prachtig gemeenlandshuis in Leiden waar deze rijke historie is terug te zien. 

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen in dit prachtige pand. Onze rondleiders laten je met veel enthousiasme en toewijding ons eeuwen oude pand zien! 

In­te­res­se? 

Rondleidingen worden in principe gegeven aan groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@rijnland.net

Wij geven op verzoek aan groepen rondleidingen in het archief van Rijnland (Archimedesweg 1, Leiden) en het gemeenlandshuis (Breestraat 59, Leiden).

De tijdsduur van een rondleiding in het archief is 45 à 60 minuten. Een rondleiding in het gemeenlandshuis duurt circa 1 uur. De rondleidingen vinden plaats tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur). 

De maximumgrootte van een groep voor een rondleiding in het archief is 20 personen, bij voldoende personeelscapaciteit uit te breiden tot 40 personen. Voor een rondleiding in het gemeenlandshuis bedragen deze aantallen 25 respectievelijk 50 personen.