• Mijlpaal in watersysteembeheer: Ondertekening Groene Hart Bestuursovereenkomst

  Donderdag 19 mei is de bestuursovereenkomst Groene Hart ondertekend door overheidspartners en minister Hugo de Jonge van VROM. Uitgangspunt van de Bestuursovereenkomst Groene Hart is dat alle ruimtelijke functies (wonen, werken, recreëren, energieopwekking) ontwikkeld kunnen worden mits het past binnen de gestelde voorwaarden voor bodem, cultuur en watersysteem.
 • Ben jij een Waterbaas? Doe de Waterbazencheck!

  Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck.
 • Gemeenlandshuis Breestraat opent de deuren weer voor groepen

  Als je wel eens door de Leidse binnenstad bent gelopen (met al haar prachtige historische gebouwen), dan ben je misschien ook langs het Gemeenlandshuis in de Breestraat gewandeld. Dit prachtige rijksmonument is sinds 1578 eigendom van het Hoogheemraadschap en misschien wel één van de markantste gebouwen aan de Breestraat.
 • Gratis vaarkaarten: Ontdek Rijnlands gebied per boot

  Het vaarseizoen is weer begonnen. Ga jij er ook weer lekker op uit met je kano, supboard, sloep, jacht of speedboot en wil je een keertje een andere route varen? Dan hebben we voor jou prachtige vaarroutekaarten.
 • Renovatie AWZI Leiden-Noord: focus op slibvergisting

  Bij de afvalwaterzuiveringinstallatie (AWZI) Leiden-Noord is Rijnland begonnen met de renovatie van de slibvergistingsinstallatie. Naar verwachting wordt het project voorjaar 2023 opgeleverd. Collega's Bas Hulstein en Peter Noortman vertellen over de werkzaamheden.
 • Klimaatverandering stelt ons voor grote uitdagingen

  Op woensdag 30 maart heeft het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland het nieuwe waterbeheerprogramma vastgesteld. De plannen en ambities die in dit programma staan willen wij samen met onze omgeving bereiken. Het waterbeheerprogramma 6 (WBP6) geeft richting aan het waterbeheer in de periode 2022 -2028 en vormt de ruggengraat van al het werk dat Rijnland uitvoert.
 • Cursus 'Actief voor het waterschap'

  Wil je een bijdrage leveren aan de toekomst van Rijnland, maar weet je niet hoe? Heb je bestuurlijke ambities? Wil je weten hoe ons bestuur besluiten neemt? Dan is de cursus ‘Actief voor het waterschap’ perfect voor jou!