Afvalwater Systeem (AWS) Zwanenburg

Het Afvalwater Systeem van Zwanenburg wordt verbeterd. De komende jaren wordt de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Zwanenburg uitgebreid en gerenoveerd.

We werken aan het verbeteren van het afvalwaterproces. Met de uitbreiding en renovatie van de afvalwaterzuivering in Zwanenburg, kunnen we meer afvalwater zuiveren en transporteren. Door de bouw van transportgemalen in Heemstede en Haarlem-Schalkwijk, wordt het afvalwater via leidingen getransporteerd naar Zwanenburg. Waardoor het afvalwater in de regio Haarlem en Haarlemmermeer op één plek wordt gezuiverd: in Zwanenburg. Het restproduct van afvalwater, slib, verwerken we op de zuivering in Haarlem Waarderpolder. Hier wordt slib omgezet naar het duurzame product biogas. Zo zet Rijnland stappen naar een duurzame toekomst.

Wat gaan we doen?

In deze video leggen de projectmanagers van Rijnland en de aannemers uit wat er gaat gebeuren komende tijd.

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Waarom doen we dit?

Met het project AWS Zwanenburg verbeteren we de verwerking van het afvalwater van inwoners en bedrijven uit de regio Haarlem en Haarlemmermeer. Dit is nodig om ook in de toekomst de toenemende hoeveelheid afvalwater duurzaam en gezond te blijven zuiveren. Dit doen we met én voor de inwoners en bedrijven in de omgeving.

Wat betekent dit?

Het project voor het verbeteren van het afvalwaterproces bestaat uit verschillende onderdelen op verschillende locaties.

Wat merk je van de werkzaamheden?

Werk of woon je in de buurt van de zuivering in Zwanenburg, Haarlem-Schalkwijk of Heemstede? Dan ontvang je een brief in de bus met meer informatie over de aankomende werkzaamheden. Ook word je via deze pagina op de hoogte gehouden van de planning. De werkzaamheden starten vanaf augustus 2022.

Planning

*Dit is een beoogde planning, onder voorbehoud van wijzigingen

Meer nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws automatisch in je mailbox! Of bekijk eerdere nieuwsberichten hieronder.

Contact

Klantcontactteam

Telefoonnummer
071 - 306 3535

Voor vragen, calamiteiten en meldingen over het project kunt u contact opnemen met het Klant Contact Team van Rijnland