Waterbazen van West-Nederland

Samen zetten we ons in voor schoon en voldoende water in het westen van Nederland

West-Nederland zit vol met echte waterbazen. Mensen die hun steentje bijdragen aan schoon en voldoende water. Waarom is dat belangrijk? Door klimaatverandering staan we voor grote uitdagingen. Het is voor ons als waterschap steeds moeilijker om het water in de sloot schoon én op het juiste peil te houden. Dus kunnen we alle hulp gebruiken. Doe jij ook mee?

Ontdek wat jij thuis kunt doen

Zet je ook in voor schoon en voldoende water. Hoe? Denk aan tegelwippen, afval opruimen op straat, plastic uit de sloot vissen, regenwater opvangen én oude medicijnresten inleveren bij de apotheek. Lees hier hoe ook jij een waterbaas wordt.

Gratis activiteiten

Waterbaas zijn is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook onwijs leuk! Maak bijvoorbeeld een leerzame waterbazen wandeling of fietstocht. Of trommel je kinderen op voor een speurtocht in de buurt. Bekijk hier alle gratis activiteiten.

Vraag subsidie aan

Help mee om onze leefomgeving mooier, groener en duurzamer te maken. Met de subsidieregeling "Groenblauw Buurtidee" helpen we goede ideeën van inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven van idee tot werkelijkheid.

Dit doet het waterschap voor jou

We werken elke dag aan droge voeten en schoon water in West-Nederland. Dat doen we met oog voor mens en natuur. Daarbij houden we rekening met het veranderende klimaat. Zodat we hier ook in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en genieten.

World Cleanup Day

Met een sup afval uit het water vissen. Tijdens World Cleanup Day gingen we met een groep jongeren al suppend afval opruimen in Haarlem.
Waterbazen afvalvissende supper